n-va-brecht

Nuttig in Europa. Nodig in Vlaanderen.

Antoon Dieusaert

 

 

Antoon Dieusaert was vroeger gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen en verantwoordelijk voor meer dan 3000 werknemers.

Hij werd geboren op 11 augustus 1940 in Gent. Na het behalen van een doctoraat in de rechten aan de universiteit van Leuven, stortte hij zich vol overgave in het bedrijfs- en verenigingsleven.

Als wij spreken over correct bestuur, dan rekenen wij daartoe vooral op de ervaring van Antoon.

Met name de ondernemers en de bedrijven in het Brechtse mogen met deze man in het bestuur rekenen op voorspoed en begrip, zonder dat het economisch evenwicht verstoort wordt.

Het is zeer te hopen dat de Brechtenaar de ervaring en kunde van Antoon niet ter zijde laat liggen: hij kn al besturen.

 

Frans van den Dries

 

Joziena Bennenbroek Slegers

 

Ik ben Joziena Bennenbroek-Slegers, 38 jaar, gehuwd en moeder van 3 kinderen.

Ik werk als echtgenote mee op ons landbouwbedrijf in Overbroek en ben zelf schoonheidsspecialiste. Ik ga voor een eerlijk bestuur van onze gemeente, waarin iedere burger persoonlijk en duidelijk betrokken wordt. Democratie, dus overleg! De gemeente moet met elke sector meedenken en deze een goed toekomstperspectief bieden, ook de agrarische sector. Indien een structuurplan wijzigt, dienen alle betrokkenen, burgers en bedrijven, per post tijdig op de hoogte gebracht te worden, zodat inspraak mogelijk is vrdat de beslissing genomen wordt. Er moet extra aandacht besteed worden aan de sociale sector en ouderenvoorzieningen, met aangepaste seniorenwoningen in iedere deelgemeente. Er moet prioriteit gegeven worden aan jongeren die in hun eigen deelgemeente willen gaan wonen. Ik pleit ook voor een goede woonkern: veilig voor schoolgaand verkeer, met goede parkeerplaatsen en met verfraaing rondom de kerk in Overbroek. Tot slot, namens onze kinderen: zet eens een fatsoenlijke kermis in Overbroek!

 

Yvonne Vlemincx

 

Ik ben Yvonne Vlemincx en werd geboren in Brecht op 5 augustus 51. Ik ben gehuwd met Jos Aernouts, heb een zoon Guy, een dochter Inge en een kleindochter Kato.

Als zelfstandig ondernemer vind ik dat er nog veel te realiseren is bij de vereenvoudiging van de administratieve verplichtingen voor de kleine ondernemer. Een gunstig klimaat scheppen voor de lokale economie met bijhorende werkgelegenheid is een must.

Ook hecht ik vl belang aan een goed overleg bij openbare werken en een flexibelere dienstverlening van het gemeentelijk loket voor werkende mensen.

Er zijn ook nog mogelijkheden op het vlak van vrijetijdsbesteding, zoals sportaccomodaties in de vrije natuur (fit-o-meter, atletiekpiste, ) bijvoorbeeld op domein De Merel. Daarom wil ik de verschillende jeugdsporten promoten en initiatieven in die richting ondersteunen.

 

Katelijne Reynders

 

Mijn naam is Katelijne (Katy) Reynders en ik ben 44 jaar jong. Ik ben gehuwd met Herman Kersemans en heb een zoon en een dochter. Ik ben secretaresse en preventie-adviseur op de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen. Priv gaan mijn interesses vooral uit naar handwerken, fietsen, reizen met de motorhome en zwemmen. Met het hele gezin houden wij ons ook bezig met het restaureren van een oude tractor. Voor de gemeenschap wil ik mijn best doen om zoveel mogelijk te helpen waar nodig. Ik vind dat er op sociaal vlak, op het gebied van verkeer en van cultuur best wat meer mag gebeuren.

Goede sociale voorzieningen en daarbij een goed uitgebouwd wegennet kunnen ervoor zorgen dat we elkaar beter kunnen leren kennen, begrijpen en samenwerken.

 

 

Jozef Renders

 

Ben Van Riel

 

Mijn naam is Ben Van Riel en ik ben 27 jaar. Ik ben al 3 jaar actief bestuurslid bij de N-VA Voorkempen. Als Vlaams-nationalist vind ik het culturele leven zeer belangrijk.

Ook de Vlaamse feestdag (11 juli) moet in Brecht een echt feest worden voor iedereen.

Elke vereniging moet zn kansen krijgen. De gemeente kan hier zeker beter doen. Zo wordt het voor de verenigingen draaglijker om hun toekomst te vrijwaren of te verbeteren. Daarnaast is er echt behoefte aan goed uitgeruste polyvalente ruimtes in elke deelgemeente. Maar ook sportterreinen moeten aandacht krijgen, want sporten is gezond!

 

Evi Kersemans

 

Ik ben Evi Kersemans. Ik sta op de lijst, omdat ik voor jongeren iets wil betekenen. Want de N-VA heeft goede ideen om de jongeren te helpen. Niet enkel moeten er meer bussen ingelegd worden naar verschillende plaatsen, maar er moeten ook meer mogelijkheden komen om samen te komen. Op feestjes, maar ook in lokalen. Eenmaal volwassen, willen we ergens gaan wonen. Maar de grond is te duur voor ons. Er moeten meer sociale woonwijken komen. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten.

Als er meer speelpleinen zijn in de wijken, kunnen de kinderen veilig spelen en elkaar leren kennen. Dit is ook bevorderlijk om de buren te leren kennen.

Maar alle bouwsels mogen het landelijke van onze gemeente niet overheersen. Met deze punten wil ik mij ten volle inzetten voor onze gemeente.

RESPECT!